Het Venster

Begeleide vakanties voor mensen met een vorm van Autisme, ADHD, ADD en/of psychosociale problemen

Er zijn verschillende begeleide vakanties:
Kinderen van 9 tot en met 12 jaar.
Jongeren van 13 tot en met 16 jaar.
Jongeren en jongvolwassenen van 16 jaar en ouder.
Gezinsvakanties.

Om de meest geschikte groep te bepalen bekijken we alle aanmeldingen. Er wordt gekeken naar het niveau, de belevingswereld en de interesses van het kind of de jongere.

De begeleide vakanties voor mensen met een vorm van Autisme, ADHD, ADD en/of psychosociale problemen van “Het Venster" in Eindhoven worden in de verschillende schoolvakanties aangeboden. Iedere keer gaan we weer op zoek naar een leuke plek in Nederland of België, waar we dan een uitdagend, gezellig, afwisselend en grensverleggend programma aanbieden.

Begeleiding

De vakanties worden begeleid door medewerkers van Het Venster. De activiteiten tijdens deze vakanties worden begeleid door ervaren instructeurs.

Doel

De vakanties zijn opgezet ten behoeve van fun en ontspanning. Daarnaast is er natuurlijk ruimte en aandacht voor het individuele leerproces. Tijdens de vakanties werken de deelnemers aan hun sociale vaardigheden en zelfredzaamheid, de begeleiding tijdens de vakanties biedt hier veel aandacht aan. Tevens staat het groepsproces centraal. Daarnaast komen er vaardigheden als samenspelen, samenwerken en plannen aan bod.

Gezinsvakantie

Uit de vragenlijst over kampen en activiteiten is gebleken dat er vanuit verschillende gezinnen een vraag is voor gezinsvakanties, die georganiseerd worden door Het Venster. Wij vinden dit een leuk initiatief en we zouden graag een gezinsvakantie organiseren bij een mooie gezinscamping in de omgeving van Eindhoven. Hier zullen we dan voor zowel kinderen, tieners en ouders een leuk programma opzetten. Graag zouden wij een compleet overzicht krijgen van geïnteresseerde. Ben je geïnteresseerd, stuur dan een mail naar actief@hetvenster.com t.a.v. gezinsvakanties.

Voor meer informatie kun je mailen naar actief@hetvenster.com of bellen met Vincent Spoormans via 040-2566033 of 06-11606739
Begeleide vakanties, zelfstandigheid leren buitenshuis