Het Venster

Groepsbegeleiding Eindhoven

Deze begeleide activiteiten en vakanties zijn voor kinderen, jongeren en (jong)volwassenen met ASS, ADHD, ADD en/of psychosociale problemen of een combinatie van deze, die moeite hebben hun vrije tijd zelfstandig in te vullen. Zij kunnen hun vaardigheden op sociaal-emotioneel gebied door middel van deze activiteiten en vakanties onder begeleiding leren en vergroten. Hierbij staat het groepsproces centraal. Het gezamenlijk deelnemen aan activiteiten en vakanties stimuleert de deelnemers tevens om actief mee te doen en grenzen te verleggen.

Om een geschikte groepssamenstelling te bepalen bekijken we alle aanmeldingen en wordt er gekeken naar het niveau, de belevingswereld en de interesses van het kind, jongere en (jong)volwassene met ASS, ADHD, ADD en/of psychosociale problemen.

Begeleiding activiteiten en vakanties

De weg naar meer zelfstandig participeren is voor kinderen, jongeren en (jong)volwassenen met ASS, ADHD, ADD en/of psychosociale problemen overzichtelijk omdat de doelen van de begeleide activiteiten en vakanties overeen komen met handelingen die in de dagelijkse praktijk van hen worden gevraagd, bijvoorbeeld: leren vragen te stellen, leren luisteren naar een ander, leren contact te maken, enz.. Een vervolg stap kan zijn om vanuit de veilig gestructureerde leeromgeving door te stromen naar reguliere (sport) verenigingen in de wijk of meer zelfstandige vakanties. Ook bij deze stap bieden wij ondersteuning. Vrijwilligers en het netwerk spelen hierbij een (belangrijke) rol.

Voor meer informatie over onze activiteiten en groepsbegeleiding kun je mailen naar actief@hetvenster.com of bellen naar Het Venster in Eindhoven met Vincent Spoormans via 040-2566033 of 06-11606739
Groepsbegeleiding - Het Venster Eindhoven - ADHD